Presse

Hvis du skal i kontakt med mig kan det ske via mine sociale medier
Instagram og Facebook eller på e-mail: iris@ib-h.dk.


Artikel i Kunstavisen.dk

En-dag-vi-sent-vil-glemme

“Min dualistiske verden”

Af Mia Kobbernagel
mia.kobbernagel@gmail.com

”Der var så dejligt ude på landet; det var sommer”! Sådan starter et kendt eventyr. Sådan er det også ved første øjekast på disse billeder. Men som i alle rigtige eventyr opdager man hurtigt, at der med skønheden også findes en skyggeside, en spejling. Af noget man ikke er bevidst om eller opmærksom på eller ikke vil se. Måske man ved at fokusere på skyggesiden endda opdager kvaliteter, der mangler i skønbilledet. Man kommer i konflikt med sin egen virkelighed og må forholde sig til den. Det hjælper ikke bare at slukke lyset, virkeligheden er der stadigvæk. Lys og skygge er tæt forbundet og indbyrdes afhængige og genkendelige. De er et hele men splittet i to.

Det er Iris Bendt-Hedals egentlige ærinde med billederne, nemlig at der findes flere sider af alt her i verden.
Iris fortæller: ”I de spejlvendte malerier arbejder jeg blandt andet med en meget fundamental følelse, som de fleste mennesker på et eller andet tidspunkt kommer til at skulle forholde sig til, nemlig splittelse. En idé om at der altid er to sider af alting her i verden.

Især er jeg fascineret af naturen og den dybde der findes i den. Naturen, både i os mennesker, og den der omgiver os, er flersidet, den har mange betydninger og er ikke blot ligetil. Dette ser jeg som enormt dragende, men samtidig også skræmmende og umuligt at slippe væk fra”.

Iris Bendt-Hedal, f. maj ’86, er bosiddende i København, men kommer oprindeligt fra Nordjylland.
Hun har været kunstnerisk aktiv siden 2006, men er først begyndt at arbejde seriøst med kunsten i 2010. Iris bruger i sine malerier visuelle virkemidler i form af geometriske former, grafiske elementer og spejlinger, blandet sammen med genkendelige billeder af verden omkring os. Billederne er malet i akryl på lærred. Resultatet er fiffige og helt unikke værker.
Udstillingen ”Min dualistiske verden” er Iris Bendt-Hedals første soloudstilling.

Galleri Kbh kunst
Østersøgade 34, København K
Frem til 25. september
kilde:
http://www.kunstavisen.dk/viewnews.jsp?id=8ab009f647f789140148648cfc5401b9

Skriv et svar